Siirry sisältöön

HELMIME-klubi

Kuvaus

Koe sykähdyttävä ilta yhdessä ystäviesi kanssa aivan Helsingin ydinkeskustassa – HELMIME-klubi tarjoaa upeita ja ilahduttavia hetkiä miimin parissa. Tule katsomaan, kuinka tyhjä näyttämö täyttyy mitä mielikuvituksellisimmilla illuusioilla, kun miimin kärkinimet ottavat lavan haltuun!

HELMIME-klubilla näet yhden illan aikana useiden kotimaisten ja kansainvälisten miimikoiden esityksiä. Lyhyistä numeroista, étudeista, koostuvassa illassa katsoja saa sukeltaa monipuoliseen miimin maailmaan, josta ei taituruutta puutu.

Onko miimi sinulle vieras taiteenlaji? Ei hätää, nyt siihen on oiva mahdollisuus tutustua! Miimi on uutta nousukauttaan elävä sanaton taidemuoto, jossa esiintyjät luovat tarinoita ja asioita, tavaroita ja tunnelmia liikkeiden ja eleiden avulla. Illuusiot syntyvät tarkasti harjoiteltujen liikkeiden ja liikkumattomuuden kautta. Tässä sanojen ja tavaroiden täyttämässä maailmassa miimi luottaa mielikuvituksen voimaan – niin esiintyjien kuin katsojienkin.

Tervetuloa nauttimaan viikonlopun aloituksesta HELMIME-klubille!

Nukketeatteri Sampon A-oikeuksilla varustettu kahvila aukeaa tuntia ennen miimiklubin alkua. Esityksen jälkeen taiteilijat ovat tavattavissa kahvilassa rennon keskustelun merkeissä.

Tiedot

 • Aika

  • pe 28.2.2020 klo 19
 • Paikka

  • Nukketeatteri Sampo
   Erottajankatu 7
   Helsinki
  • kartta
 • Liput

 • Esiintyjät

  • Miriam Flick
  • Eliška Kasprzyk
  • Tomaš Kasprzyk
  • Kati Lehtola
  • Silent Rocco
 • Tuotanto

 • Muuta

  • suositusikäraja 12+ vuotta

HELMIME-tapahtumia tukee Suomen kulttuurirahasto.

Esitykset

  Scientia

  Miriam Flick
  teaser

  Scientia esittelee työssään kemistin, joka käsittelee nesteitä, jotka uhkaavat räjähtää hetkenä minä hyvänsä. Pölyn ja oudon hajun ympäröimänä hän etsii ydinainetta, joka pitää maailman kasassa. Yhtäkkiä hän tekee löydön, joka voisi muuttaa maailman, mutta muuttaakin ensin hänen oman maailmansa.

  Tiistaiaamu

  Miriam Flick

  Sängystä ylös, aamiaiselle, töihin, töihin, töihin töihin töihin… Eräänä tiistaiaamuna tämä rutiini saavuttaa pisteen, jossa saman jatkaminen tuntuu mahdottomalta.

  Kehtolaulu

  Eliška Kasprzyk

  Lapsen syntymä. Kriittinen hetki naisen elämässä, siirtymäriitti. Mutta synnytyksen jälkeen monet demonit voivat lennellä haavoittuvaisen äidin mielessä. Varjo väijyy ja etsii uutta uhria. Uupunut äiti yrittää suojella vastasyntynyttään demoneilta ja varjoilta. Ja itseltään.

  Sankari

  Tomáš Kasprzyk

  Vaikka uskoisimmekin tekevämme hyvää, tuotamme joskus tahattomasti vahinkoa ja tuskaa ympärillemme. Aivoton toiminta ja sääntöjen sokea seuraaminen eivät aina ole parhaat keinot. Joskus jopa yksinkertaisimmat mielet saavat valtavasti valtaa käsiinsä – ja vain vähän vastuuta. Oman itsemme reunalla, tuhotussa, kolkossa paikassa, tietoisuutemme, jonka kadotimme kauan sitten, herää yhtäkkiä ja yrittää tehdä sen, minkä kuvittelee olevan oikein.

  Kuolemattomat

  Eliška Kasprzyk & Tomáš Kasprzyk

  Tekijä. Pitkäkestoiset valmistelut ja yritykset näyttävät tulevan valmiiksi. Hänen luomuksensa on valmis. Ja se on… täydellinen. Se näyttää tekijänsä osalta, hänen valoisalta tai pimeältä puoleltaan. Naisellisuus on syntynyt. Hänen täytyy vielä oppia, ja hän oppiikin nopeasti. Nopeammin kuin hänen luojansa osasi odottaa. Eritoten kun kyse on tunteista, erityisesti rakkaudesta.

  Kello käy

  Kati Lehtola

  Monisuorittaja joutuu kasvotusten kestämättömän elämäntapansa kanssa, kun salaperäinen paketti vie hänet matkalle metsän uumeniin. Esityksessä liikkeiden ja tunteiden laajuudet vievät törmäyskurssille omien halujen ja maailman tarpeiden välillä. Mikä onkaan lopulta tärkeää?

  Lasillinen vettä

  Silent Rocco
  teaser

  Kuvittele olevasi joissakin kotibileissä. Musiikkia, ihmisiä, yksinäisyyttä. Lyhyet moikkaukset ja tyhjät ystävällisyydet ympäröivät sinua. Ainoa ankkurisi näyttäisi olevan kädessäsi oleva vesilasi. Yhtäkkiä tuo vesilasi muuttuu pakotieksi, ja huikea matka alkaa!

  Yksi pieni askel

  Silent Rocco

  Miltä tuntuu lähteä kohti tähtiä, jättää maapallo taakse ja tuntea painottomuus? Entä mitä astronautti kokee nähdessään hauraan sinisen planeettamme ulkoavaruudesta? Yksi pieni askel ihmiselle muuttuu suureksi loikaksi ihmiskunnalle.

PressiEvästeet
© 2020 Kuukulkurit ry
Takaisin ylös