Siirry sisältöön

HELMIME-miimikurssit

Kuvaus

Eri miimitekniikoilla luodaan illuusioita, tehdään näkymättömästä näkyvää ja esiinnytään kuvitteellisten tavaroiden, hahmojen ja vastavoimien kanssa. Niissä onnistuakseen miimikko tarvitsee vahvaa kehonhallintaa sekä liikkeen laatuja, joita harvoin käytetään arkielämässä: kehon aaltomaisia liikkeitä, isolaatioita ja fixpointia, sanatonta tunteenilmaisua ja tarinankerrontaa unohtamatta.

Kursseja opettaa Auracon Kati Lehtolan lisäksi vierailevia opettajia.

Menneet kurssit

  • 22.–23.2.2020HELMIME Master Classes, Tanssin talon harjoitussali, Kaapelitehdas, Helsinki
  • 19.–20.10.2019Nykymiimin kurssi, TribalTanssiKeskus, Helsinki
  • 14.–15.4.2018Miimikurssi 2, Studio Attitude KS, Helsinki
  • 20.–21.1.2018Miimikurssi 1, Studio Attitude KS, Helsinki
  • 25.–26.11.2017Miimikurssi 1, Studio Attitude KS, Helsinki

Opettajia

Kati Lehtola

Kati Lehtola on tanssija-miimikko, joka valmistui miimikoksi berliiniläisestä esittävien taiteiden Die Etage -koulusta. Hänen pääopettajanaan oli Anke Gerber, joka on Saksan ja Keski-Euroopan arvostetuimpia miimikoita ja miimikouluttajia. Die Etagen miimilinjan opintoihin kuului miimin eri tyylisuuntien (kuten Marcel Marceaun ja Etienne Decroux’n mukaan) lisäksi tanssia, Commedia dell’Artea ja muita fyysisen teatterin muotoja. Koulutus antoi vahvan teknisen pohjan ja hieman anarkistisen asenteen miimin tekemiseen. Katilla on myös Miiminen blogi.

Eliška Kasprzyk

Eliška Kasprzyk on tsekkiläinen taiteilija, joka suoritti maisterintutkintonsa sanattomasta teatterista Prahan Academy of Performing Artsissa 2018. Opintojen ohella hän opetti kahdessa uudessa sirkuskeskuksessa Prahassa, samaan aikaan kun hän myös esiintyi fyysisen teatterin/sirkusryhmä Vít Neznal a kolin kanssa. Eliška on myös soittanut viulua ja laulanut prahalaisessa folk-core-yhtyeessä, sekä pitänyt omia työpajojaan keskittyen luovuuden avaamiseen sekä äänen ja kehon kokonaisuuteen esiintyjän ja tekijän instrumenttina. Hän tykkää sukeltaa syvälle alitajuntaamme löytääkseen todelliset aarteet, joita voimme käyttää sekä esiintyessämme että arkielämässämme.

Tomaš Kasprzyk

Tomaš Kasprzyk (MA) on miimikko, opettaja ja rumpali. Hän aloitti miimin opiskelun ja esiintymisen jo viisivuotiaana isänsä Miro Kasprzykin opissa. Myöhemmin myös tsekkilänen miimikko Michal Hecht oli hänen opettajansa. Tomaš opiskeli miimiä Prahan Academy of Performing Artsissa (HAMU) miimin koulutusohjelmassa, jossa hän suoritti maisterin tutkinnon Radim Vizvaryn ohjauksessa, ja jossa hän oli myös Lionel Menardin, Greg Goldstonen, James Donlonin, Anke Gerberin, Steve Wassonin ja Corinne Soumin kursseilla. Hän on myös esiintynyt yhdessä legendaarisen miimikon Milan Sladekin kanssa. Nykyään Tomaš keskittyy eritoten miimin, näyttelemisen ja improvisaation opettamiseen sekä aloittelijoille että esittävien taiteiden ammattilaisille.

PressiEvästeet
© 2021 Kuukulkurit ry
Takaisin ylös