Siirry sisältöön

HELMIME Master Classes

Kuvaus

Tunneilla tutustutaan miimin eri osa-alueisiin HELMIME-klubin esiintyjien kanssa. Tunnit on suunnattu esittävien taiteiden ammattilaisille ja opiskelijoille sekä edistyneille harrastajille. Aiempi kokemus miimistä ei ole välttämätöntä.

Eri miimitekniikoilla luodaan illuusioita, tehdään näkymättömästä näkyvää ja esiinnytään kuvitteellisten tavaroiden, hahmojen ja vastavoimien kanssa. Niissä onnistuakseen miimikko tarvitsee vahvaa kehonhallintaa sekä liikkeen laatuja, joita harvoin käytetään arkielämässä: kehon aaltomaisia liikkeitä, isolaatioita ja fixpointia, sanatonta tunteenilmaisua ja tarinankerrontaa unohtamatta.

Opetuskieli on englanti.

Tunnit

Miimi ja musiikki

Kati Lehtola

Minkälaisia rooleja musiikilla ja hiljaisuudella on miimissä, miten musiikki näkyy liikkeessä? Tutkimme erilaisia liikkeiden ja miimisten toimintojen rytmityksiä sekä opettelemme yhdessä lyhyen miimikoreografian ja kokeilemme sitä erilaisiin musiikkikappaleisiin pohtien, minkälaisia merkityksiä musiikki sille antaa.

Miimi ja tunteet

Eliška Kasprzyk

Tunteet ovat tarinaa liikuttava osatekijä. Tunnilla koemme eri tunteita ja tunnustelemme, mitä ne tekevät kehollemme, ja teemme pienen tarinan tunteiden pohjalta. Tie tunteista sanattomaan tarinankerrontaan on hauska ja seikkailullinen. Tutkitaan kehojamme, tunteitamme ja jaetaan löydöksemme lavalla miimin muodossa.

Miimi, parityöskentely ja huumori

Tomaš Kasprzyk

Tutustumme lyhyessä työpajassa miimin humoristiseen potentiaaliin. Miimi on kuin animoitua elokuvaa, jossa voimme tehdä mitä ikinä kuvittelemmekaan ja tuoda sen näyttämölle. Päätavoitteenamme on pitää hauskaa sekä keskittyä parityöskentelyssä ajoitukseen ja pariimme. Improvisoimme läpi työpajan, ja työskentelemme myös aivoillamme kehomme lisäksi.

Tiedot

 • Aika

  • la 22.2. klo 10–17 (tunnin tauko)
  • su 23.2. klo 10–13
 • Paikka

  • Tanssin talon harjoitussali, Helsinki
   Kaapelitehdas, A-rappu, 3. krs
   Tallberginkatu 1
   Helsinki
  • kartta
 • Hinta

  • 90 € (paketti: kurssi 3x3 h opetusta + lippu HELMIME-klubille)
  • 80 € (pelkkä kurssi 3x3 h opetusta)
 • Ilmoittautuminen

  • Lähetä nimesi ja puhelinnumerosi sähköpostitse kati@auraco.fi viimeistään 20.2. Mainitse myös, haluatko pakettilipun vai osallistutko vain kurssille.
 • Peruutus

  • Mikäli osallistuja peruu osallistumisensa 20.2. jälkeen, maksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Mikäli järjestäjä joutuu perumaan kurssin, maksut palautetaan kokonaisuudessaan.
 • Järjestäjä

HELMIME-tapahtumia tukee Suomen kulttuurirahasto.

Opettajat

Kati Lehtola

Kati Lehtola on tanssija-miimikko, joka valmistui miimikoksi berliiniläisestä esittävien taiteiden Die Etage -koulusta. Hänen pääopettajanaan oli Anke Gerber, joka on Saksan ja Keski-Euroopan arvostetuimpia miimikoita ja miimikouluttajia. Die Etagen miimilinjan opintoihin kuului miimin eri tyylisuuntien (kuten Marcel Marceaun ja Etienne Decroux’n mukaan) lisäksi tanssia, Commedia dell’Artea ja muita fyysisen teatterin muotoja. Koulutus antoi vahvan teknisen pohjan ja hieman anarkistisen asenteen miimin tekemiseen. Katilla on myös Miiminen blogi.

Eliška Kasprzyk

Eliška Kasprzyk on tsekkiläinen taiteilija, joka suoritti maisterintutkintonsa sanattomasta teatterista Prahan Academy of Performing Artsissa 2018. Opintojen ohella hän opetti kahdessa uudessa sirkuskeskuksessa Prahassa, samaan aikaan kun hän myös esiintyi fyysisen teatterin/sirkusryhmä Vít Neznal a kolin kanssa. Eliška on myös soittanut viulua ja laulanut prahalaisessa folk-core-yhtyeessä, sekä pitänyt omia työpajojaan keskittyen luovuuden avaamiseen sekä äänen ja kehon kokonaisuuteen esiintyjän ja tekijän instrumenttina. Hän tykkää sukeltaa syvälle alitajuntaamme löytääkseen todelliset aarteet, joita voimme käyttää sekä esiintyessämme että arkielämässämme.

Tomaš Kasprzyk

Tomaš Kasprzyk (MA) on miimikko, opettaja ja rumpali. Hän aloitti miimin opiskelun ja esiintymisen jo viisivuotiaana isänsä Miro Kasprzykin opissa. Myöhemmin myös tsekkilänen miimikko Michal Hecht oli hänen opettajansa. Tomaš opiskeli miimiä Prahan Academy of Performing Artsissa (HAMU) miimin koulutusohjelmassa, jossa hän suoritti maisterin tutkinnon Radim Vizvaryn ohjauksessa, ja jossa hän oli myös Lionel Menardin, Greg Goldstonen, James Donlonin, Anke Gerberin, Steve Wassonin ja Corinne Soumin kursseilla. Hän on myös esiintynyt yhdessä legendaarisen miimikon Milan Sladekin kanssa. Nykyään Tomaš keskittyy eritoten miimin, näyttelemisen ja improvisaation opettamiseen sekä aloittelijoille että esittävien taiteiden ammattilaisille.

PressiEvästeet
© 2020 Kuukulkurit ry
Takaisin ylös